Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Mađarska odustala od podrške Hrvatskoj za članstvo u OECD

BUDIMPEŠTA - Mađarska neće podržati hrvatski zahtjev za članstvo u Organizaciji za privrednu saradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i prvom čovjeku te kompanije Žoltu Hernadiju.

Mađarsko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da su stanje u vezi sa MOL-ovim investicijama u Hrvatskoj i hrvatskog tretmana predsjednika uprave MOL-a Žolta Hernadija glavni razlozi povlačenju podrške, prenose mediji.

Hrvatska je povela postupak protiv Hernadija zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, optužujući ga da je podmitio Sanadera s 10 miliona evra prilikom prodaje udjela Ine.

Mađarska neće podržati ni rumunski zahtjev za članstvo u OECD-u zbog zatvaranja katoličke gimnazije koju su uglavnom pohađala mađarska djeca u Targu Muresu, navodi ministarstvo.

Ministarstvo dodaje da je Mađarska objavila da neće podržati Zagreb i Bukurešt na sastanku Savjeta OECD-a u Parizu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NOVI UDAR NA ZAGREB Posle Slovenije i Mađarska uskratila podršku Hrvatskoj za članstvo u OECD

Izvor: Blic, 08.Sep.2017

Mađarska neće podržati hrvatski zahtev za članstvo u Organizaciji za privrednu saradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i prvom čoveku te kompanije Žoltu Hernadiju...Mađarsko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da su stanje u vezi sa MOL-ovim investicijama u Hrvatskoj i hrvatskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.