I Laban saslušan, pa pušten

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Laban saslušan, pa pušten

Boris Laban, za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike, saslušan je u beranskoj policiji, a zatim pušten, prenosi televizija Vijesti.

Policiji u Beranama sinoć se prijavio još jedan osumnjičeni za krijumčarenje preko dve i po tone kokaina iz Južne Amerike.

Televizija Vijesti je objavila da se radi o Borisu Labanu, Berancu koji se nalazi na Interpolovoj poternici.

Laban je, kako se navodi, saslušan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sinoć i nije zadržan u pritvoru. Beranska policija je nekoliko dana ranije saslušala i nakon toga pustila kući Draška Vukovića, koji je takođe osumnjičen za šverc kokaina.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je za RTS da je "nezahvalno komentarisati navode medija, pogotovo kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala jer i ovog puta Srbija, bez obzira na to što je raspisala poternicu, nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje o tome da li je neko lice lišeno slobode i iz kojih razloga".

"Mislim da ovo zaista nije dobar primer, s jedne strane kada je u pitanju poštovanje međunarodnih ugovora, a sa druge strane kada je u pitanju dobra saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala", dodao je Homen.

Boris Laban je, zajedno sa Draškom Vukovićem koga je beranska policija takođe pustila posle saslušanja u četvrtak, pre dva meseca saslušavan u beranskoj policiji.

Oni tada nisu zadržani u pritvoru, pošto za njima nije bila raspisana međunarodna poternica.

Proteklih meseci mediji su prenosili da su Vuković i Laban visokorangirani u hijerarhiji kriminalne grupe Darka Šarića.

Do saopštenja argentinskih vlasti o zapleni dve i po tone kokaina, Boris Laban nije bio poznat po švercu droge.

Pre tri godine, jedan Beranac ga je optužio za pokušaj ubistva, ali je na sudu povukao iskaz pa je Laban oslobođen.

Laban je, navodno, 2004. godine pojeo svoju vozačku dozvolu posle saznanja da će mu biti oduzeta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.