I Holandija evakuiše svoje državljane iz Sudana

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 11:30

I Holandija evakuiše svoje državljane iz Sudana

Holandija se pridružla međunarodnim naporima da evakuiše svoje državljane iz Sudana, izjavio je danas holandski ministar spoljnih poslova Vopke Hoekstra.

"U toku je operacija evakuacije građana nekoliko zemalja iz Sudana. Holandija učestvuje sa timom iz Jordana. Oni će učiniti sve što mogu da izvuku Holanđane odatle što pre i što bezbednije", napisao je Hoekstra na Tviteru, prenosi Rojters.

Sukobi u Sudanu izbili su 15. aprila zbog spora između načelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudanske vojske Abdela Fataha el Burhana, koji predsedava sudanskim Suverenim savetom i Mohameda Hamdana Dagala poznatog kao Hemedti, njegovog zamenika u tom savetu i načelnika paravojnih Snaga za brzu podršku (RSF).

Zbog sukoba u prestonici Kartumu onesposobljen je aerodrom, a mnogi putevi su neprohodni. U sukobima je stradalo najmanje 413 osoba, a više od 3.500 je povređeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.