I Google izbacuje Flash

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Google izbacuje Flash

Google navodi da od sledeće godine više neće preko svojih sistema prosleđivati reklame zasnovane na Flash platformi.

Foto: Mondo Adobe Flash Player

Već od 30. juna 2016. godine klijenti neće moći više da "podižu" flash reklame. Marketinške agencije i drugi klijenti ubuduće bi trebalo da svoje reklame prave u HTML 5, savetuje Google.

Ova kompanija već nudi određene alatke koje automatski pretvaraju flash reklame u nove, zasnovane na HTML 5 platformi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Flash platforma je u proteklo vreme žestoko kritikovana zbog problema sa bezbednošću, kao i intenzivnim korišćenjem resursa računara.

Na drugoj strani ova tehnologija se ne koristi na većini mobilnih uređaja, pa flash reklame na pametnim telefonima i tabletima nisu prikazane.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook-u, Twitter-u i Instagram-u.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.