I Danila Kiša su proglašavali za plagijatora

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I Danila Kiša su proglašavali za plagijatora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će predložiti da se digitalizuju svi doktorati i magistarski radovi, pa da svaki čovek može da ih čita.

Kako navodi, tada će svaki čovek moži da se opredeljuje se prema činjenicama, a ne da li mu je neko simpatičan.

"Pitanje akademske čestitosti je važno, ja ću da predložim nešto, ne znam ko je za to nadležan, ali predložiću da država digitalizuje sve doktorate da svaki čovek može da uđe moze da uđe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da čita i doktorat Pajtića i Karapandže", rekao je Vučić za TV Hepi.

On je rekao ministar finansija Siniša Mali sposoban čovek, a da su Srbi mnoge velike ljude proglašavali za plagijatore navodeći pisca Danila Kiša kao primer.

"Iza Kiša su ostala samo velika dela", rekao je Vučić.

Kazao je da ne želi da ukazuje nepoštovanje, čak ni prema onima koji donose političke odluke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: I Danila Kiša su proglašavali za plagijatora

Izvor: 011vodič.com, 26.Nov.2019, 09:25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će predložiti da se digitalizuju svi doktorati i magistarski radovi, pa da svaki čovek može da ih čita i opredeljuje se prema činjenicama, a ne da li mu je neko simpatičan.. „Pitanje akademske čestitosti je važno, ja ću da predložim...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.