Izvor: Danas, 22.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Dalas srušio Sparse

Beograd - Oslabljeni San Antonio upisao je četvrti poraz u nizu, a ukupno 11. ove sezone. U noći između subote i nedelje od aktuelnog šampiona bio je bolji Dalas - 99:93.

Poraz nije neočekivan jer je trener Greg Popović odlučio da na klupi ostavi Tonija Parkera, Tima Dankana, Tijaga Splitera, Denija Grina i Emanuela Đinobilija, pa nije imao ko da prelomi meč kada je to bilo potrebno iako su Sparsi imali vođstvo u više navrata. Glavnu ulogu u pobedi Dalasa odigrao je Monta >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Elis ubacivši čak 38 poena, dok se odlično uklopio i Rejdžon Rondo (šest poena, sedam skokova i devet asistencija za 34 minuta) koji je pre nekoliko dana prešao iz Bostona. U poraženom timu, koji je trenutno sedmi na tabeli Zapadne konferencije, najefikasniji bili su Marko Belineli sa 21 poenom i Aron Bejns sa 16 uz 10 skokova.

Timska igra krasila je Los Anđeles Kliperse protiv Milvokija što im je na kraju donelo pobedu iako su gubili na poluvremenu - 106:102. Kris Pol, Blejk Grifin i Džej Džej Redik bili su odlično raspoloženi i ubacili su zajedno 74 poena, dok su u redovima Milvokija podbacili oni od kojih se to najmanje očekivalo - O Džej Mejo i Brendon Najt jer su upisali samo 11 poena. Najefikasniji kod poraženih bio je najefikasniji bio Janis Antetokunmpo sa 18 poena i devet skokova.

Portland je odličan ove sezone, a u gostima su potpuno deklasirali Nju Orleans i u jednom momentu imali su čak 34 poena prednosti - 114:88. Lamarkus Odlrdiž bio je najraspoloženiji na terenu i upisao je 27 poena uz 12 skokova, a uspešno ga je pratio Lilard sa 17.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.