Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvatanje na galamu

Šest ljudi je pre neki dan povređeno kada je mužjak leoparda upao u školu u Indiji i napadao ih po hodnicima. Leopardi, igrom slučaja, ne žive u Srbiji, pa ne može da se desi, recimo, da vam mužjak leoparda upadne na konferenciju za štampu i počne da vas napada na tečnom srpskom. Zato što u Srbiji, sem što uopšte nema leoparda, nema ni leoparda koji znaju srpski jezik sa izgovorom. A posebno ne može da se desi da vam mužjak leoparda upadne na konferenciju za štampu u pratnji kamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << TV Pink, koja će kasnije od galamdžijskih pitanja mužjaka leoparda napraviti prilog za "Nacionalni dnevnik" i emitovati ga ceo dan kao skromni doprinos razvoju žurnalizma i zoologije.

Majka priroda nije predvidela originalne leoparde u Srbiji, ali se zato pobrinula da u ovom podneblju zaživi jedna sasvim osobena vrsta mužjaka, poznatija kao Kolega J. Vučićević. Ta vrsta, za razliku od onog indijskog leoparda koji je zalutao iz obližnje šume, izgleda kao da je u civilizaciju sišao sa nekog obližnjeg šumovitog brda i ima običaj da urla po konferencijama za štampu, okruglim stolovima i svim ostalim manifestacijama na kojima glasača iz slobodarskih Pripizdinaca treba ubediti, putem TV Pink, da je premijer ugrožena vrsta koju vrebaju baksuzi, ugursuzi i namćori.

Niko, srećom, ne bude povređen, pošto Kolega J. Vučićević spada u onu vrstu koja još ne ujeda ali pokušava da "vata na galamu", što je karakteristika svih kolega iz familije "ložana", dakle kolega koji se preterano lože. Na stručnom sajtu "vukajlija" pod "ložanom" se smatra "osoba koja ima sposobnost da od najbanalnije društveno-socijalne situacije napravi halabuku epskih razmera".

- Pored toga, ložana je specifična i po tome što zna da unese nemir i tenziju kod situacija koje same po sebi nemaju takvu tendenciju. Ložana uglavnom barata sa poluinformacijama i ima čvrst stav po pitanju svega, iako isti ni sama nije do kraja ispitala. Ložana sve hvata na galamu (dža-bu), dok je zdrav rezon bačen u totalni zapećak - opisana je na "vukajliji" ta retka vrsta.

Nastupi Kolege J. Vučićevića odgovaraju tom opisu u detalj. Recimo, upadne on na konferenciju za štampu, sedne u drugi red i sve vreme vreba lutajući mikrofon:

- A kažite mi, molim vas, jeste vi prošle godine u julu napastvovali 500 Japanki na Havajima? - pita kad se dočepa mikrofona.

- Šta? Ne znam o čemu pričate? Kakve Japanke? - krsti se učesnik konferencije za štampu.

- A jeste li vi bili na Havajima? Mislim u julu! - viče Leopard.

- Kolega, nikada u životu nisam bio na Havajima... - zapanjen je učesnik konferencije za štampu.

- Ma nemojte! A jeste ikada u životu sreli neku Japanku!? - galami onaj.

- Pa... Valjda jesam... Sad ne znam tačno...

- Eeeee!!! To morate da znate! Svaki čovek dobro pamti susrete sa Japankama!

- Verovatno sam sreo...

- Eto, jesam vam rekao, prošle godine bili ste na Havajima i napastvovali 500 Japanki!!! U julu! - pobedonosno će Leopard.

- Ali, kolega, mislim, ja nisam bio na Havajima nikada...

- Ali sreli ste Japanku! Malopre ste rekli!

- Pa rekao sam da se ne sećam tačno... Možda sam slučajno sreo...

- Kako neko može nekoga slučajno da sretne! Ajde, tu sam vas uhvatio u laži, ali da li ste pre neki dan imali sudar novim džipom kod Bubanj potoka?

- Ja nemam novi džip... Vozim "juga"...

- Ali bili ste na Bubanj potoku!?

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.