Hvar: Deca otrovana na brodu životno ugrožena, uzrok ugljen-monoksid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvar: Deca otrovana na brodu životno ugrožena, uzrok ugljen-monoksid

Splitsko-dalmatinska policija saopštila je da je završeno kriminalističko istraživanje o smrti italijanskog menadžera i trovanju još pet osoba na brodu kod Hvara, kao i da su uhapšeni vlasnik broda i kapetan.

"Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i hospitalizovano (tri punoletne osobe - rođeni 1955, 1963. i 1975, te dvoje dece - rođeni 2008. i 2014, svi državljani Republike Italije). Nakon ukazane lekarske pomoći u KBC Split, utvrđeno je da su deca životno ugrožena", navodi se u saopštenju policije, prenosi Index.hr.

Obdukcija je potvrdila da je muškarac, državljanin Italije, na brodu u Hvaru preminuo zbog trovanja ugljen-monoksidom. Oglasili su se i iz splitske bolnice i poručili da je stanje devojčice i dečaka, koji su se takođe otrovali na istom brodu, i dalje kritično.

Da je izvor opasnog ugljen-monoksida očito na brodu kojim su plovili uverili su se danas i istražitelji tokom uviđaja na brodu, prenosi Index.hr.

Na brodu na kojem se u utorak dogodio incident sa trovanjem italijanskih turista kod Hvara, ponovljen je i danas kada je jednom policajcu pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć.

Vazduh na brodu "Atlantia" je očigledno i dalje jako toksičan i opasan, piše hrvatski Jutarnji list i podseća da je od trovanja juče preminuo italijanski privrednik Eugenio Vinči, dok je dvoje dece starosti pet i 14 godina u kritičnom stanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SLUČAJ TROVANJA ITALIJANA KOD HVARA: Uhapšeni vlasnik broda i kapetan, a vazduh na jedrenjaku je još TOKSIČAN

Izvor: Kurir, 14.Avg.2019

Splitsko-dalmatinska policija saopštila je da je završeno kriminalisticko istraživanje o smrti italijanskog menadžera i trovanju još pet ljudi na brodu kod Hvara, kao i da su uhapšeni vlasnik broda i kapetan.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.