Hvala, dođite nam opet

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala, dođite nam opet

Zacarila finansijska disciplina u Srbiji, brale moj. Razularila se takoreći, i tradicionalne vrdalame Kinezi ušli u mašinu, "dobal dan, tlie pe dinala, fala, evo lacun fiskalni..."

Milan Jovanović

Problem je što te proklete kase imaju tipske obrasce, pa je tako osvanuo jedan račun na kome piše: "Pogr. oprema, Narodnog junaka BB, Beograd Kovčeg, komada 1, cena 19.086 dinara, Uplaćeno 20.000, Vraćeno 914. Hvala, DOĐITE NAM OPET".

Sve je u Srbiji transparentno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ni tica da proleti, a da je ne oporezujemo ili ocarinimo. Tako je došao čas da zli Srbi sa severnog Kosmeta konačno polože račune otadžbini koja se ubi brinući za njih. Kraj je švercu, svi koji su bili protiv Dačija i Tačića, zna se, profitirali su na finansijskoj nedisciplini, kad im fiknemo izvore sumnjivih prihoda - ima da budu kao male mace. Ako već nisu.

Sve je u službi napretka, i Srbi u uniformama šiptarske policije, i sudovi koje će da nadgledaju Tačijevi delioci pravde, pa i ta carina koja, u stvari, kako reče Vulin, i nije carina, nego nešto 'nako, kobajagi, nit riba nit devojka, a sve što na tim prelazima istresemo iz džepova ići će, dabome, Srbima, a ne Šiptarima".

Tako kaže Vulin, a kad on nešto kaže - ja mu verujem bez da propitujem kako će da izvede taj fiskalno-dažbinski salto.

Isto tako neću da postavljam neugodna pitanja g. Vučiću, garantu svega i svačega, od šeikovih investicija do dolaska proleća na vreme. Na primer, neću da ga pitam zašto ćuti kada šiptarski udbaš masovno precrtava sve srpske policajce koji bi na bilo koju funkciju, a ništa bolje se ne piše ni nesrećnim prašinarima, zavedenim pustim obećanjima.

Naravno da me ne zanima šta će biti sa srpskim lekarima i srpskim bolnicama, da li će u njima nići neki novi "medikusi", jer će im tržište organa tako biti bliže. Niti brinem da li će biti egzodusa one šake jada koja se očajnički nadala da otadžbina nije baš tolika kurva.

Verujem na reč obojici vođa sa velikim V, dokazanim patriotama, za razliku od ovih prethodnih izdajnika koji bi bili, jakako, još i gori da su ostali na vlasti. Srećom, nisu, pa sad sve cveta. Zar ijednom svesnom i istinoljubivom Srbinu može da padne na pamet suluda ideja da sumnja da od Zajednice srpskih opština neće biti ništa, odnosno da će to biti neka čudna sklepotina sa nadležnostima lovačkog društva iz Lajkovca?

Zar vođe nisu oslobodile Kosovo, dovele šeika koji od silnih investicija širom vaseljene ne stiže ni da montira zub koji mu fali, zar nisu pozapošljavale armiju stranačke nejači po državnim ustanovama, firmama i agencijama? Malo li je na ovu glad? Ima li iko obraza da preumorne i brižne vođe pita zašto kopaju u jami, tovare orahe vilama i seju čvarke ne bi li izrasla suprasna krmača?

Ja zaista nemam snage da im stajem na muku: i ako greše - greše da bi nam svima bilo bolje, pogotovo njima. Zar im, mučenicima, nije dosta jedan Mišković, ta zemaljska reinkarnacija Lucifera lično koji, eto, čak i prepoštene sudije može da ubedi da ga puste da landra po raznim Londonima.

Ne grešite dušu, braćo Srbi! Nemojte da ih optužujete za finalizaciju izdaje i kontinuitet pljačke. Ne rade oni to namerno, to je jednostavno jače od njih. Takva im je priroda, rodili su se sa patološkom žeđi za vlašću.

To je bolest, a bolesnima se, sem u Hagu, ne sudi. Za njih važi onaj najviši, Strašni sud. Zamislite da to vas jednog dana čeka, daleko bilo... Pogrebno preduzeće Srbija, sanduk komada 1, veliki, da stane ceo narod. Hvala, dođite nam opet.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.