Huti potvrdili: Izveden raketni napad na jugu Izraela

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 00:59

Huti potvrdili: Izveden raketni napad na jugu Izraela

Huti iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah pokrenuli su raketni napad na grad Eilat na jugu Izraela, rekao je Jahja Sari, portparol pokreta.

Sari je za tv kanal Al Masira rekao da su ''oružane snage Jemena izvele vojnu operaciju, pogodivši sa nekoliko balističkih projektila određene objekte neprijatelja u oblasti Eilat na jugu okupirane Palestine“.

Prethodno su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da je njihova protivvazdušna odbrana presrela raketu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlja-zemlja iznad Crvenog mora. Pres služba IDF-a je saopštila da je izraelska vojska koristila protivvazdušni odbrambeni sistem ''Arrow'' za presretanje raketa.

Nakon eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, Huti sa sedištem u Jemenu upozorili su da će izvesti napade na izraelsku teritoriju i da će zabraniti svim brodovima povezanim sa jevrejskom državom plovidbu preko Crvenog mora i moreuza Bab el-Mandeb do okončanja operacije u palestinskoj enklavi.

Od sredine novembra 2023. jemenska pobunjenička grupa napala je desetine civilnih brodova u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Huti priznali: Da, mi smo...

Izvor: B92, 03.Feb.2024

Huti iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah pokrenuli su raketni napad na grad Eilat na jugu Izraela, izjavio je portparol pokreta Jahja Sari...Sari je za TV Al Masira rekao da su ''oružane snage Jemena izvele vojnu operaciju, pogodivši sa nekoliko balističkih projektila određene objekte...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.