Huti: Mi smo, nije Iran i opet ćemo

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huti: Mi smo, nije Iran i opet ćemo

Jemenska pobunjenička grupa Huti preuzela je odgovornost za napad na saudijska postrojenja nafte i upozorila da se novi napadi mogu očekivati uskoro.

Navodeći da postrojenje, koje je u subotu pretrpelo veliku štetu u napadu dronovima, može u svakom trenutku biti ponovo napadnuto, Huti su upozorili strance da napuste taj deo Saudijske Arabije.

Napadi na postrojenje "Aramko" izvedeni su dronovima sa normalnim i džet motorima, napisao je portparol jemenskih Huta na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tviteru.

On je pozvao Saudijsku Araniju da obustavi agresiju i blokadu Jemena.

Pripadnici grupe Huti u Jemenu u subotu su preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone Saudi Aramko kompanije.

Oni su upotrebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju koja predvodi koaliciju protiv Huta u Jemenu.

Saudijska Arabija saopštila je da su na dva velika postrojenja u toj zemlji, za preradu nafte Aramko i na naftnom polju Hurais, izvedeni napadi dronovima, koji su izazvali požare.

SAD, s druge strane, smatraju da iza napada stoji Iran i tvrde da imaju satelitske snimke koji dokazuju da su napadi došli iz pravca suprotnog onom na kom se nalaze Huti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.