Humanost uprkos opasnosti

Izvor: RTS, 18.Maj.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanost uprkos opasnosti

Vodena stihija koja je veoma brzo prodirala u centar Obrenovca primorala je stanare zgrada da spas pronađu na višim spratovima. Snimatelj lokalne televizije zabeležio je dramu koju su preživljavali njegovi susedi. Za nekoliko sekundi, kopno se kaže više nije videlo.

Snimatelj Televizije MAG Obrenovac Mihailo Janošević kaže da je bilo je dosta dramatičnih situacija i da je njegova drugarica sa bebom od svega par meseci među prvima evakuisana ruskim čamcima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Na žalost naleteli su na nekakvu prepreku jer u toku noći se ništa nije videlo, njoj je beba iz naručja upala u vodu spasioci su odmah skočili u vodu i spasili bebu. Jedna starija gospođa iz moje zgrade dok je čekala evakuaciju otišla je da prilegne, na žalost preminula je, bilo je jako teško ostaviti mrtvu ženu u zgradi", kaže Janošević.

Obrenovčani pamte poplave iz 1981. godine, kada su podignuti nasipi ali, kažu, ovakvu katastrofu niko nije mogao da predvidi i nijedan bedem spreči.

A u borbi s vodenom stihijom u Lazarevcu, probijajući se kroz nabujalu i hladnu vodu više od 20 sati da bi stigli do majki s decom i starih, pojedini pripadnici Policijske brigade Grada Beograda zadobili su promrzline i povrede.

"Imali smo par opasnih situacija, voda nas je povukla, srećom smo se izvukli uz kuću. Izvukli smo 12 ljudi", kaže vozač čamca Policijske brigade PU Beograd Boban Pjevčević.

Zamenik komadanta Drugog bataljona Policijske brigade Radoslav Repac kaže da su morali da se vezuju kanapima i tako su prilazili kućama.

"Moramo da radimo 24 sata, ako treba nećemo spavati, radićemo do kraja bolovanje je nebitna stvar, idemo do kraja", kaže komadant Drugog bataljona Policijske brigade PU Beograd Miloš Simović.

Humanost i veliki profesionalizam pokazali su još jednom, jer su posle ukazane pomoći iako nedovoljno oporavljeni odlučili da pomognu evakuaciju preostalih građana u Obrenovcu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.