Humanost na delu

Izvor: RTS, 20.Jun.2012, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanost na delu

Humanitarnim koncertom u Centru "Sava", uz već prikupljena sredstva, obezbeđeno ukupno 55.000 evra za operaciju Tamare Arsović, koja boluje od tumora na pankreasu.

Dobrotvornim koncertom održanim u Centru "Sava", uz već prikupljena sredstva, obezbeđen je novac za operaciju Tamare Arsović, koja boluje od retke vrste tumora na pankreasu.

Osamnaestogodišnja Tamara je do sada već tri puta operisana u Srbiji, a sada ima 55 hiljada evra za operaciju u Nemačkoj. U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << punoj sali Centra "Sava" emocije, bliskost i solidarnost. Najveću podršku Tamara je dobila od drugara iz Druge ekonomske škole.

Odazvali su se mnogi, koje nikada nije upoznala. Na svoj način, pomogli su i poznati: Jelena Tomašević, Bjuti kvins, Mari Mari, Riblja čorba, Legende, Neverne bebe, Vlado Georgiev, Dejan Petrović Big Bend, Željko Vasić i mnogi drugi.

"Moram da priznam da smo ovaj put bili stvarno efikasni", kaže pevač Željko Vasić.

"Ako postoji bar mali udeo moj da pomognem bilo kome ja sam uvek za to da se ljudima pomogne", rekla je pevačica Mari Mari.

"Suština jeste da sa ljudima ne podelimo samo novac i ne sakupljamo samo novac, nego da podelimo sve te emocije i energiju, neophodnu svim tim ljudima", kaže Milan Đurđević iz "Nevernih beba".

Ideja i jeste bila da na ovakav veseo i dobar način dokažemo Tamari da nije sama, ukazala je  novinarka RTS-a Sanja Dragićević.

"Pokazali smo da i građani Srbije i oni u dijaspori kada žele mogu da pomognu, da nije bitno ni koliko smo bogati, nego je samo bitna ta želja", kaže novinarka Ana Stamenković.

A Tamari svi žele jedno. Uspešnu lekarsku intervenciju i brz oporavak to je ono čovek može da poželi.

"Ne bih voleo da se sve ovo što se dešavalo proteklih 40 dana završi pričom samo u vezi sa mojom ćerkom. Voleo bih da se ta akcija proširi i na sve one koji nisu u mogućnosti da sami isfinansiraju lečenje nekog svog ili samog sebe, kao što je to bio slučaj sa mojom porodicom i sa mojom Tamarom", kaže Tamarin otac Dragan Arsović.

Tamara bi na operaciju u Hajdelberg trebalo da ode u julu, a u školi je drugovi očekuju u septembru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Besplatno školovanje za Tamaru Arsović

Izvor: Blic, 21.Jun.2012, 18:05

BEOGRAD - Tamara Arsović, osamnaestogodišnja devojka obolela od retkog Franc-Gruberovog tumora na pankreasu za koju je na nedavno održanom koncertu u Centru “Sava” prikupljeno 55.000 evra neophodnih za operaciju, dobila je juče i stipendiju za školovanje od Beogradske poslovne škole. Tamara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.