Humano?! Otvara se SVRATIŠTE ZA PROSTITUTKE

Izvor: Press, 16.Maj.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humano?! Otvara se SVRATIŠTE ZA PROSTITUTKE

Profil prostitutke u Novom Sadu: 27 godina, neudata, romske nacionalnosti i bez završene osnovne škole.
Foto:telegraf.rs
Na ulicama Novog Sada prostitucijom se bavi oko 200 devojaka.
Seksualne radnice u ovom gradu u narednih desetak dana dobiće svratište na korišćenje, gde će pored ginekološke i zdravstvene pomoći imati obezbeđen smeštaj, topli obrok i piće.

– I kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su s nekim u vezi ili braku, to nije dugotrajno. Veliki broj ovih devojaka su korisnice psihoaktivnih supstanci i gotovo sve trpe nasilje u toku pružanja seksualnih usluga, ali i u porodicama –  ispričao je za 021 predsednik Udruženja “Prevent”Nebojša Đurasković, koje sa ovom marginalnom grupom sarađuje od 2007. godine.
Prema njegovim rečima, ove devojke su prilično neprosvećene i svaki napor i uložen rad je koristan, jer štiti i njihove partnere i porodice i zato projekat ima mnogo veći uticaj nego što bi se na prvi utisak reklo.
Projekat “Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”, vredan 4,3 miliona dinara, realizuje se u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu.
Udruženje “Prevent” ima 19 volontera, kojima će zadatak biti održavanje edukativnih radionica, ali i gajenje prijateljskog odnosa punog povrenja sa prostitutkama.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.