Humanitarna pomoć za KiM, RS, Krajinu, CG

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna pomoć za KiM, RS, Krajinu, CG

Beograd -- Humanitarna organizacija "28. jun" poslala je kontejner medicinske pomoći koji će najpre stići u Niš, a odatle će biti raspodeljena širom Srbije i regiona.

U saradnji sa kompanijom "Suplajs Ovr Sis" biće dostavljena pomoć vredna 700.000 dolara koja će iz Niša biti raspodeljena širom Srbije, a posebno južne pokrajine KiM, zatim Republike Srpske, Krajine i Crne Gore.

Sadašnja pošiljka koja stiže iz Luisvila, u američkoj državi Kentaki, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stigne u Srbiju pre Nove godine.

U kontejneru se nalaze neophodne mašine za anesteziju, rendgen, mašine za ultrazvuk i EKG, električni bolnički kreveti, neophodni monitori i ostala oprema potrebna bolnicama širom regiona.

Humanitarna organizacija "28. jun" već duže vremena sarađuje sa medicinskim centrom u Nišu, kome je 2013. već poslata medicinska oprema u vrednosti od 500.000 dolara, koju je direktor medicinskog centra Zoran Radovanović procenio kao "jednu od najvećih donacija" koju je Srbija primila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.