Humanitarna kampanja u Rusiji Pomozi Srbiji

Izvor: Blic, 26.Maj.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna kampanja u Rusiji "Pomozi Srbiji"

Savez Srba u Rumuniji otpočeo je veliku humanitarnu akciju pod nazivom "Pomozi Srbiji", koja će sprovoditi do 1. jula, saopštilo je danas to udruženje.

U prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj uključene su sve srpske institucije u Rumuniji, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Pored Saveza Srba, pomoć prikupljaju Srpska pravoslavna crkva, Srpska gimnazija "Dositej Obradović" u Temišvaru, kao i Crveni krst Rumunije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i diplomatska predstavništva Srbije u Temišvaru i Bukureštu. Savez Srba prikuplja pomoć u svim svojim mesnim organizacijama od Temišvara do Bukurešta, a Srpska pravoslavna crkva u 55 parohija u rumunskom Banatu.

U najobimnijoj akciji od svog postojanja, Savez Srba je otpočeo istovremeno medijsku kampanju na čitavoj teritoriji Rumunije. Od svih operatera mobilne telefonije u toj zemlji dobijen je jedinstven humanitarni broj 8825, na koji se mogu slati poruke donacije od dva evra.

U medijsku kampanju, koja je deo humanitarne akcije, uključile su se mnoge poznate ličnosti u Rumuniji, među kojima je prvi priskočio u pomoć nekadašnji fudbalski as Miodrag Belodedić, danas direktor u Fudbalskom savezu Rumunije.

Odazvali su se pozivu i poznati rumunski reprezentativci u fudbalu Srđan Lukin i Jasmin Latovljević, režiser Siniša Dragin, košarkaški trener Dragan Petričević, a bivši rumunski teniser Jon Cirijak je donirao 100.000 evra za sanaciju posledica poplava u Srbiji i Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Humanitarna kampanja u Rumuniji "Pomozi Srbiji"

Izvor: Blic, 26.Maj.2014

Savez Srba u Rumuniji otpočeo je veliku humanitarnu akciju pod nazivom "Pomozi Srbiji", koja će sprovoditi do 1. jula, saopštilo je danas to udruženje. ..U prikupljanju pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj uključene su sve srpske institucije u Rumuniji, navodi se u saopštenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.