Humani mališani iz vrtića Terazije

Izvor: Blic, 13.Apr.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humani mališani iz vrtića "Terazije"

Mališani iz vrtića „Terazije“ zajedno sa vaspitačicama, organizovali su i ove godine prodaju svojih radova sa uskršnjim motivima, sa idejom i željom da na taj način pomognu svojim drugarima. Za dve nedelje uspeli su da prikupe nešto više od 40.000 dinara.

Poslednje dve nedelje, svakog dana ispred obdaništa u Ulici kralja Milana broj 4, mališani su prodavali svoje rukotvorine. Deca su sama odredila cene za svoje korpice za jaja, koke i piliće, a sav prihod ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ići će njihovoj drugarici, ukoliko se ispostavi da joj je potrebna operacija. Ukoliko lekari odluče da operacija nije neophodna, prihod će biti uplaćen organizaciji NURDOR.

Ovo nije prvi put da vrtić "Terazije" organizuje ovakvu humanitarnu akciju. Novac koji su proteklih godina prikupljali prosleđivali su vršnjacima kojima je to bilo najpotrebnije.

Glavni vaspitač Olivera Marković kaže da se deci na taj način ukazuje na prave vrednosti. Uče se humanosti i međusobnoj solidarnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.