Humani Užičani

Izvor: RTS, 26.Jan.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humani Užičani

Mladi Užičani Vladimir Virić i Petar Pašić organizovali su humanitarnu akciju za Despota Lazića, „dečaka leptira" iz Bajine Bašte, koji boluje od retke, neizlečive bolesti. To nije njihova prva akcija, a ukoliko bude potrebno, uz podršku drugara, planiraju i nove.
Višednevne pripreme, prikupljanje neophodnih saglasnosti i po drugi put za kratko vreme, Vladimir i Petar, inicirali su akciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prikupljanja pomoći za one kojima je najpotrebnija.

„Prvi put kada smo radili akciju, odlučili smo da bude za Dušana. Za Despota smo odlučili tako što je moja drugarica iz Bajine Bašte i onda sam čuo priču za tog dečaka i predložio sam drugu da to uradimo za njega", objašnjava Vladimir Virić, učenik 4. godite Tehničke škole u Užicu.
„Imam dosta slobodnog vremena i onda mi nije problem da izdvojim par sati da budem na Trgu, jer to svima kako gradu tako i ljudima kojima pomažemo dosta znači jer vide da ima neko ko misli o njima", dodaje Petar Pašić iz Užica.
Njihovu, u početku spontanu reakciju da pomognu drugima, podržali su najbolji drugovi, ali i sugrađani koji su reagovali na pravi način.
 
„Uglavnom su pozitivni komentari svih naših bližih drugova, još dva druga su bila sa nama za vreme akcije sve vreme," dodaje Vladimir Virić.
„Mi smo mislili samo da ovaj grad malo podignemo na noge. Dešavaju se žurke humanitarne ali ne baš toliko često, i onda smo mislili da malo probudimo grad," kaže Petar Pašić.
I ne samo da su probudili grad, već su svojim gestom dirnuli roditelje dečaka kome su ovom, drugom akcijom pomogli.
„Posle akcije smo mi njih kontaktirali, uplatili novac i njihove reakcije su bile što se nas tiče fenomenalne. Oduševili su se i roditelji su mi rekli da su se rasplakali", dodaje Petar Pašić.
Ohrabreni uspehom predhodne dve, Vladimir i Petar za 6 meseci najavljuju novu akciju i podršku za one kojima je njihova pomoć, od velikog značaja.








Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.