Humana srpska omladina

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humana srpska omladina

Srpska omladina već godinama pronalazi razne načine očuvanja sopstvenog identiteta, ali istovremeno i integracije u australijsko društvo. Time se mladi srpskih korena odužuju multikulturalnoj zajednici u kojoj žive, a koja je po svemu jedinstvena u modernom svetu.

Među onima koji prednjače u aktivnostima su mladi ljudi koji stoje iza organizacije Srpskog Festivala u Sidneju, koji se svakog februara održava u čuvenoj luci Darling. Oni su nedavno dali svoj doprinos tradicionalnoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 37. po redu humanitarnoj akciji koja se sprovodi sa ciljem sakupljanja sredstava za pomoć obolelim od multipleskleroze.

Vođeni potrebom da pomognu, tako svojstvenoj za srpski narod, organizatori Srpskog festivala učestvovali su u vožnji bicikala od Sidneja do Vulongonga, u dužini od preko 80 kilometara. Ova manifestacija poznata je pod nazivom MS Gong Ride i vozi se od sidnejskog aerodroma do Gradske plaže i svetionika u Vulongongu.

- Uspeli smo i ove godine. Posle četiri i po sata vožnje stigli smo u Vulongong - objavili su organizatori Festivala na svojoj Fejsbuk stranici.

Uobičajeno, po završetku biciklističke vožnje srpska omladina se okupila na Severnoj plaži u Vulongongu, gde je uz roštilj, muziku i odbojku na pesku nastavila uspešan dan.

Mladi Srbi su do sada sakupili 3.015 dolara za pomoć obolelima od multipleskleroze, čime je premašen zacrtani cilj, ali svi žele da se sa donacijama nastavi. To je svakako razlog više da čitava srpska zajednica Sidneja i Australije bude ponosna na ove mlade ljude koji su se našli među onima koji brinu i pomažu osobe sa ovom bolešću. Milan Golić, Dimitrije Grašar i njihovi saradnici i prijatelji zaista zaslužuju čestitke za još jedno dobro delo.

Podsetimo, Srpski festival 2019. biće održan 23. i 24. februara na poznatoj lokaciji u Tambalong parku u sidnejskoj luci Darling.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.