Huliganu ubici prepolovljena kazna

Izvor: B92, 25.Mar.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huliganu ubici prepolovljena kazna

Beograd -- Apelacioni sud je jednom huliganu prepolovio, a ostalima potpuno ukinuo kazne za ubistvo navijača FK 'Voždovac" 2005. godine

Sud je procenio da će kazna od 15 godina za Bojana Hrvatina, prvobitno osuđenog na 30 godina za teško ubistvo "u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela".

U istoj presudi drugima osuđenim za ubistvo u vozu "odbijena je optužba imajući u vidu da je u konkretnom slučaju u odnosu na krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delo učestvovanje u tuči koje im se stavlja na teret nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja".

"Smatrajući da je i kaznom zatvora u trajanju od 15 godina u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela. Prvostepena presuda je preinačena u odnosu na ostalo troje i to tako što je odbijena optužba imajući u vidu da je u konkretnom slučaju u odnosu na krivično delo učestvovanje u tuči koje im se stavlja na teret nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja", kaže Mirjana Piljić, PR Apelacionog suda u Beogradu. Na prvom sudjenju u decembru 2009. godine sva četvorica su osuđena na zatvorske kazne ali je ta presuda ukinuta. Milan Antonijević iz Komiteta pravnika za ljudska prava smatra da se time ne šalje dobra poruka javnosti.

Da podsetimo Bojan Hrvatin, Aleksandar Kovačević, Goran Pantelić i Aleksandar Pavlović osuđeni su zbog toga što su 4. avgusta 2005. ušli u voz naoružani noževima, motkama pendrecima i kamenjem i tražili navijače FK 'Voždovac'.

Kada su ih našli, napali su ih i jednog od njih, B.M , kako je rečeno u presudi, Horvatin je usmrtio nožem a drugog ubo dva puta u grudi.

Hrvatin je bio osuđen na 30 godina, Kovačević na 8 godina i 11 meseci a Pantelić i Pavlović na po godinu dana zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navijaču duplo manja kazna za ubistvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2012

Apelacioni sud u Beogradu prepolovio je kaznu navijaču Rada Bojanu Hrvatinu sa 30 godina na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005. godine, dok je ostalu trojicu optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.