Hrvatski zakoni podržavaju etničko čišćenje Srba

Izvor: Press, 09.Jan.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski zakoni podržavaju etničko čišćenje Srba

Hrvatske institucije već najavljuju da će sprovođenje zakona o prebivalištu u Hrvatskoj imati za cilj odjavu prebivališta za one Srbe koji se ne nađu na adresi na kojoj su prijavljeni, a da će kontrolu vršiti policija.
Iz udruženja smatraju da će se ovaj restriktivni deo zakona primenjivati samo prema Srbima dok ostali ne moraju da brinu.
"Niko ne najavljuje da će biti vršena kontrola da li Hrvati žive na adresi na kojoj su prijavljeni i da li će oni biti brisani, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odjavljeni sa prebivališta, ako ih policija ne zatekne na adresi na kojoj su prijavljeni", navodi se u saopštenju.

Udruženje podseća da je poznata stvar da više od 90 odsto preratnih Hrvata iz BiH, ali i veliki broj muslimana i Albanaca, ima prijavljeno prebivalište i u Hrvatskoj i u BiH, pa i Srbiji, kao i da niko od toga ne pravi problem.

"Očigledno je da su  samo Srbi jedine prave žrtve politike etničkog čišćenja, a prema stavu zvanične hrvatske politike - treba i da ostanu, odnosno da se nikada više ne vrate u mesto ranijeg boravka", kažu u Udruženju "Povratak".

Udruženje očekuje od Evrope da prisili Hrvatsku da promeni politiku prema proteranim Srbima i dozvoli im povratak bez ikakvog uslovljavanja, kao što je dozvoljeno svim ostalim u svim delovima bivše SFRJ.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.