Izvor: Southeast European Times, 04.Sep.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski sud ponovo prekinuo suđenje optuženiku za ratne zločine Glavašu

03/09/2008

ZAGREB, Hrvatska -- Sud je u ponedeljak (1. septembra) ponovo prekinuo suđenje za ratne zločine Branimiru Glavašu i šestorici drugih optuženika, javili su mediji u utorak. Sudija Željko Horvatović odlučio je da odloži ročište nakon što je nova pravna zastupnica jednog od optuženih izašla iz sudnice protestujući zbog odbijanja suda da joj omogući više vremena da se upozna sa zapisnikom sa suđenja.

S obzirom da se sud neće ponovo sastati do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << septembra -- više od dva meseca posle poslednjeg ročišta -- suđenje će morati da krene od samog početka. Ono je počelo u novembru 2007, ali je posle tri ročišta sastav sudskog veća promenjen. Zato je, iz proceduralnih razloga, već jednom moralo ponovo da krene od početka. Glavaš i drugi optuženi terete se za ratne zločine počinjene u istočnom regionu Osijeka, u vezi sa mučenjem i ubistvom deset srpskih civila 1991. godine. (SRNA, HRT, Beta - 02/09/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.