Izvor: Southeast European Times, 21.Feb.2010, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski predsednik Josipović o mogućem referendumu u RS

21/02/2010

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Novi predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u intervjuu Jutarnjem listu u petak (19. februar), da bilo kakav mogući referendum o nezavisnosti bosanskih Srba ne bi uticao na trenutnu strukturu susedne BiH. Republika Srpska (RS) ne može jednostrano da promeni trenutnu situaciju, rekao je Josipović, dodajući da, čak i kada bi bosanski Srbi održali referendum, to ne bi imalo apsolutno nikakve pravne konsekvence. Ranije ovog meseca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << parlament RS usvojio je zakon kojim se omogućava građanima da održavaju referendume o nacionalnim pitanjima.

Takođe u petak, premijer RS Milorad Dodik rekao je da će jedan referendum biti održan najkasnije u julu. On je više puta zapretio da će raspisati referendum o nezavisnosti RS. (AFP, Jutarnji list - 20/02/10; Tanjug, B92 - 19/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.