Hrvatski paori nastavljaju blokadu

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski paori nastavljaju blokadu

Zagreb -- Pošto su se izjalovili pregovori s predstavnicima vlasti hrvatski poljoprivrednici još blokiraju puteve. Njihove supruge najavile da će peške ići do Zagreba.

Supruge hrvatskih poljoprivrednika krenuće pešice prema Zagrebu da bi pružile podršku muževima, prenosi portal Index.hr.

Nezadovoljni jučerašnjom sastankom s članovima Vlade, poljoprivrednici na istoku zemlje u sve većem broju izlaze na ulice, a danas će im se priključiti nezadovoljni iz još tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << županije.

Poljoprivrednici navode da njihove akcije nisu organizovane, ni posebno koordinirane i da se samostalno okupljaju i dolaze jedan za drugim na traktorima.

Pregovori hrvatskih seljaka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i ministrom finansija Slavkom Linićem nisu dali rezultate, jer ministri nisu prihvatili zahteve poljoprivrednika za isplatu subvencija u celini.

Poljoprivrednici su posle sastanka sa ministrima poručili da su razočarani, jer je Linić rekao da novca ima - ali ne za njih.

Seljaci smatraju da su pokradeni, jer su otkupljivači prodali žito po znatno višim cenama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski paori nastavljaju blokadu

Izvor: Akter, 13.Avg.2013

Nakon propalih pregovora sa predstavnicima vlasti hrvatski poljoprivrednici nastaviće sa blokadom puteva nezadovoljni stanjem u domaćem agraru

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.