Hrvatski ministar poručio vojnicima: Kad vas vide...

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 11:24

Hrvatski ministar poručio vojnicima: Kad vas vide...

Hrvatski ministar odbrane tokom obilaska vojnog poligona i kasarnu u Udbini, pripadnicima Oružanih snaga poručio da moraju biti snažni.

Prema rečima hrvatskog ministra Ivana Anušića prvo pomisao na Hrvatsku vojsku trebalo bi da bude "s njima se ne isplati otvarati sukob".

Anušić je na vojnom pologinu u Kninu obišao pripadnike Hrvatske vojske koji se pripremaju za odlazak u Misiju Kfora na tzv. Kosovu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Hrvatske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Anušić se sastao sa pripadnicima 3. mehanizovane jedinice "Pauci", a obišao je i vojni poligon i strelište gde je sprovedeno gadjanje pripadnika 1. motorizovane jedinice "Vukovi".

Ministar pripadnicima Hrvatske vojske obećao poboljšanje statusa i materijalnih prava, što mu je, podsetio je, glavni cilj od prvog dana stupanja na ministarsku funkciju.

"Oružane snage doživljavamo kao nešto što moramo čuvati kao malo vode na dlanu", poručio je Anušić.

Govoreći o važnosti i ulozi hrvatskih vojnika u očuvanju mira i bezbednosti rekao je da "uloga vojnika postaje sve važnija, ali uloga, svakako, ne treba biti rat nego odvraćanje".

"Moramo biti snažni kako bi prva pomisao na Hrvatsku vojsku bila - s njima se ne isplati otvarati sukob. To je moj pogled na Oružane snage", rekao je Anušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.