Hrvatski komičar se premijeru Slovenije predstavio kao Orešković: Hajde da sagradimo jednu debelu ogradu prema Srbiji

Izvor: Blic, 19.Jan.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski komičar se premijeru Slovenije predstavio kao Orešković: "Hajde da sagradimo jednu debelu ogradu prema Srbiji"

Hrvatski komičar Davor Jurkotić našalio se u novoj epizodi svoje emisije "U zdrav mozak" s premijerom Slovenije Mirom Cerarom kojeg je nazvao telefonom i predstavio se kao mandatar za sastav nove hrvatske Tihomir Orešković.

U višeminutnom razgovoru Jurkotić je govorio lošim hrvatskim jezikom s karakterističnim kanadsko-engleskim naglaskom kakvim govori Orešković, Hrvat iz Kanade.

Navodni budući premijer hvalio je u razgovoru s Cerarom prirodne lepote Slovenije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i izrazio uverenje da će se izborom nove vlade u Zagrebu odnosi dve države popraviti. Takođe je rekao da bi "voleo da Hrvatska i Slovenija budu jedna država" i pozvao Cerara da se ovog leta nađu na neformalnom sastanku na jadranskoj obali, popiju flašu vina ili da odu u lov na lignje.

Lažni Orešković je pozvao Cerara da sruše ogradu koju je Slovenija sagradila prema Hrvatskoj zbog migrantskog talasa i da sagrade "jednu debelu ogradu prema Srbiji".

Slovenački premijer je, između ostalog, rekao da očekuje da će se naći posle izbora nove hrvatske vlade i da je i on protiv ograda, ali da se sklanjanje ograde ne može očekivati dok se ne reši izbeglički talas.

- Ni ja ne volim ogradu i sasvim sigurno ćemo je maknuti kad budemo mogli, ali pre toga moramo zaustaviti ove migrante. Tu stvarno treba da nađemo jedan zajednički put, neku zajedničku akciju - naglasio je Cerar koji je govorio na dobrom hrvatskom jeziku.

Poslednjih dana Jurković se imitirajući Oreškovića našalio s više hrvatskih političara, među ostalim i s bivšim predsednikom Ivom Josipovićem i bivšom premijerkom Jadrankom Kosor.

Na njegove šale do sada su naseli brojni političari iz Hrvatske i regiona, među kojima je bio i premijer Srbije Aleksandar Vučić kojeg je nazvao i predstavio se kao sekretar hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIDEO: Premijer Slovenije naseo na šalu hrvatskog komičara

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2016

Hrvatski komičar Davor Jurkotić našalio se u novoj epizodi svoje emisije "U zdrav mozak" s premijerom Slovenije Mirom Cerarom kojeg je pozvao telefonom i predstavio se kao mandatar za sastav nove hrvatske Tihomir Orešković...U višeminutnom razgovoru Jurkotić je govorio lošim hrvatskim jezikom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.