Izvor: Radio 021, 02.Maj.2021, 16:07

Hrvatska Vlada osudila skandiranje "Ubij Srbina" u Borovu

Hrvatska vlada danas je najoštrije osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje grupe navijača u Borovu kraj Vukovara", poručivši da će se uvek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima.

"Za to nema i ne može biti opravdanja, posebno ne na današnji dan kada se s pijetetom prisećamo žrtve 12 hrvatskih policajaca, mučki ubijenih pre 30 godina u Borovu Selu", navodi se u saopštenju vlade.

Ističe se da u hrvatskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << društvu nema mesta za ovakvo "divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine", koja danas slavi Uskrs.

"Tome ćemo se uvek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagovala i sprovodi istragu kako bi svi odgovorni bili primereno kažnjeni", poručili su iz vlade.

Jutros je u Borovu, bivšem Borovo Selu, dvadesetak mladića izvikivalo neprimerene poruke, među kojima "Ubij Srbina" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović rekao je da će u ponedeljak uputiti zahtev ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću u kojem će tražiti odgovornost policije za taj incident.

Baćanović je istakao da je kolonu pratila policija, koja je reagovala tek kada su videli da on snima navijače koji izvikuju skandalozne poruke.

Portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković rekao je Indexu da je za većinu izgrednika utvrđen identitet i da se prema njima postupalo na licu mesta, ali nije želeo da kaže da li su privedeni u policiju, ili su samo evidentirani i pušteni.

Policija je čekala pojačanje da bi mogla da interveniše, što su neki iz grupe iskoristili i pobegli.

"Njihove identitete utvrđujemo i biće podignute odgovarajuće prijave, verovatno prekršajne", kazao je Živković.

Kako je sve to izgledalo i zvučalo možete saznati OVDE.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"NEMA OPRAVDANJA" Hrvatska vlada osudila govor mržnje u Borovu

Izvor: Blic, 02.Maj.2021

Vlada Hrvatske najoštrije je danas osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje grupe navijača u Borovo selu kraj Vukovara".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.