Izvor: Southeast European Times, 11.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska vlada odobrila smanjenje plata državnih zvaničnika za 10 odsto

11/03/2009

ZAGREB, Hrvatska -- Na sednici u utorak (10. marta), vlada je usvojila nacrt zakona kojim se predlaže smanjenje plata svih državnih zvaničnika za 10 odsto i uputila meru parlamentu na odobrenje. Taj korak deo je programa za borbu protiv krize usmerenog na smanjenje potrošnje.

Pored toga, vlada je odobrila izmene zakona o duvanu kojima će se uvesti akcizna taksa za domaće i strane cigarete od 1. juna. Ta odluka je u skladu sa zahtevima Evropske komisije koja smatra da je trenutni tretman stranih duvanskih kompanija diskriminatoran. (HRT, Poslovni dnevnik, Javno - 10/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.