Izvor: Southeast European Times, 22.Jan.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska vlada i opozicija nisu postigli dogovor o ustavnim amandmanima

22/01/2010

ZAGREB, Hrvatska -- Premijerka Jadranka Kosor sastala se u četvrtak (21. januara) da opozicionim liderima, ali nije uspela da prevaziđe razlike oko ustavnih izmena. Dve strane se i dalje ne slažu oko referenduma o pridruživanju EU, glasačkih prava za manjine i glasanja dijaspore. Oni su se dogovorili da ponovo održe razgovore u februaru. Za amandmane, koji su neophodni u procesu pridruživanja EU, potrebna je podrška dve trećine ukupnog broja zakonodavaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times <<
Kosorova se takođe sastala sa Zoranom Milinovićem, liderom glavne opozicione stranke Socijaldemokratske partije (SDP), sa kojim je razgovarala o najnovijim događajima. Milinović je posle toga pozvao na veću finansijsku uzdržanost i rekao da bi SDP podržao korake vlade u tom smeru. (HRT, Nova Dalmacija, Večernji list - 21/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.