Hrvatska potonula u ludilu

Izvor: Mondo, 31.Jul.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvatska potonula u ludilu"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio da podizanje spomenika Miru Barešiću, kako je rekao, "ozloglašenom, osuđenom teroristi i ubici", govori da je Hrvatska "potonula u ludilo" iz koga ne može da se otrgne.

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

"Rehabilitacija ustaškog vikara Alojzija Stepnica, oslobađanje ratnog zločinca, podizanje spomenika teroristi govori da Hrvatska nema snage da se otgne od fašizma i da se idologiji ustaštva na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo koji način suprotstavi", rekao je Vulin novinarima u Malom Zvorniku.

Dok se ceo svet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista, rekao je Vulin.

On je upitao da li je moguće da u vreme kada čitav svet ulaže sve moguće napore da se bori protiv islamskog i svakog drugog terorizma, u Hrvatskoj se podižu spomenici teroristima.

"Da li bi Hrvatska država podigla spomenik teroristi koji nije ubio Srbina? Da li je to razlog što mu dižu spomenik? Da li je to razlog što Evropa i čitav svet još uvek ćute na dizanje spomenika teroristi?", upitao je Vulin.

Rekavši da "Hrvatska tone u ludilo", Vulin je ocenio da "to više nije politika, već ludilo sa kojim će, na prvom mestu, morati da se izbori Hrvatska, ali svakako i EU".

"Hrvatska je članica EU, i ako je dozvoljeno u jednoj zemlji EU podizati spomenik teroristima, onda koje su to vrednosti za koje se zalaže EU", upitao je Vulin.

On je naveo da je Hrvatska jedina zemlja na svetu u kojoj antifašisti moraju da se kriju od fašista, u kojoj se dižu spomenici teroristima, i jedina zenlja na svetu koja proslavlja proterivanje 250.000 svojih državljana.

Vulin je ponovio da je "Hrvatska potonula i da tone u ludilo fašizma iz kog nema snage da se otergne".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.