Hrvatska popušta s merama; Pravovremeno sprečena epidemija

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 19:13

Hrvatska popušta s merama; "Pravovremeno sprečena epidemija"

Hrvatski premijer Andrej Plenković je najavio "relaksiranje" restriktivnih mera uvedenih zbog koronavirusa.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je u prvoj fazi Hrvatska izuzetno dobro reagovala, jer su pravovremene mere usporile širenje epidemije koronavirusa, i najavio je "relaksiranje" restriktivnih mera.

On je, nakon sastanka sa naučnicima, stručnjacima za javno zdravlje, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatske i inostranstva, rekao da, iako je 16 osoba preminulo, stopa smrtnosti je izuzetno niska u prvih nekoliko nedelja, prenosi zagrebački portal Indeks.

Plenković je kazao da se restriktivne mere moraju sprovoditi, ali da je postignut dobar balans.

"Moramo da sprovodimo restriktivne mere, u skladu sa što normalnijim funkcionisanjem privrede. Cilj je da relaksiranje mera ne ugrozi epidemiološku situaciju", rekao je Plenković.

On je potvrdio da će do relaksiranja mera, kao što je otvaranje pijaca, doći pre Uskrsa (12. aprila), ali da će se postupati prema preporukama epidemiologa i maksimalno voditi računa o zdravstvenoj bezbednosti.

"Ići ćemo na relaksiranje mera", rekao je Plenković dodajući kako se čekaju procene epidemiologa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.