Hrvatska na udaru: Očekuje se talas iz Slovenije, voda došla do kuća

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 09:13

Hrvatska na udaru: Očekuje se talas iz Slovenije, voda došla do kuća

Vodostaji širom Hrvatske su u blagom porastu, a vrhunac talasa iz Slovenije očekuje se u narednim satima.

Sava se na nekim delovima izlila iz korita, a širom zemlje su na snazi uglavnom redovne mere odbrane od poplava, osim u Drenju Brdovečkom, gde je na snazi vanredna odbrana od poplava, prenosi Index.hr.

Vodeni talas iz Slovenije juče je prvo zahvatio delove Međimurske i Varaždinske županije, a jutros bi protok Save trebalo da bude rekordan.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije Davor Božinović, koji se nalazi u Drenju Brdovečkom, izjavio je da su vatrogasci i policija jutros na tom području spasili tri migranta iz Avganistana, koji su se odjednom našli okruženi vodom.

"Oni su spašeni i zbrinuti u Domu zdravlja, nemaju nikakvih povreda", rekao je Božinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ključna tačka" u Hrvatskoj: Kuće odsečene od sveta; "Situacija je ozbiljna" VIDEO

Izvor: B92, 05.Avg.2023

Vodostaji širom Hrvatske su u blagom porastu, a vrhunac talasa iz Slovenije očekuje se u narednim satima...U opštini Brdovec je voda došla do kuća, osam domaćinstva je odsečeno te su danas tokom jutra izmešteni stanovnici kuća i spašeno 13 pasa...Takođe, danas su na području te opštine spašena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.