Izvor: Southeast European Times, 18.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska i Turska otvorile nova poglavlja u pregovorima sa EU o pridruživanju

18/06/2008

LUKSEMBURG -- Hrvatska je u utorak (17. juna) otvorila dva nova pregovaračka poglavlja u procesu pridruživanja EU, posle odluke koju su ministri inostranih poslova EU doneli na sastanku u Luksemburgu. Sa novim poglavljima -- o socijalnoj politici i zapošljavanju i o slobodnom kretanju radnika -- do sada je otvoreno ukupno 20 poglavlja. Hrvatska je uspela da zatvori dva, ali se nada da će od sada ubrzati tempo -- vlasti kažu da je cilj koji se odnosi na otvaranje svih 35 >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << poglavlja do kraja godine i dalje realan. Očekuje se da će Evropska komisija sledećeg meseca objaviti mapu puta za članstvo Hrvatske u EU.

Takođe u utorak, ministri inostranih poslova EU odlučili su da otvore dva nova poglavlja u razgovorima Turske o pridruživanju EU, poglavlje o korporativnom zakonu i zakonu o intelektualnoj svojini. Time će biti otvoreno ukupno osam poglavlja od početka razgovora o priduživanju 2005. godine. (HRT, Večernji list, STA, Sinhua, novinska agencija Anadolu, AFP - 17/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.