Hrvatska dobila predsednicu

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska dobila predsednicu

ZAGREB, 11. januara 2015. (Beta) - Na osnovu obradjenih 97,75 odsto biračkih mesta, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 50,54 odsto glasova, a aktuelni šef države, socijaldemokrata Ivo Josipović 49, 46 odsto glasova, objavila je večeras Državna izborna komisije (DIP).

Prema prvim nepotpunim službenim rezultatima objavljenim u 22 sata, razlika izmedju dva kandidata je oko 21.000 glasova.

Predsednik DIP-a Branko Hrvatin >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekao je da se još čeka na izdavanje potvrda za glasanje za oko 1.000 birača u Mostaru u BiH.

Na birališta je izašlo oko 58,9 odsto birača. Pravo glasa imalo je oko 3,8 miliona gradjana.

Aktuelni predsednik, socijaldemokrata Ivo Josipović čestitao je na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolindi Grabar Kitarović.

"Demokratija je pobedila. Grabar Kitarović je pobedila u demokratskoj utakmici i zato čestitam", rekao je Josipović u obraćanju svojim simpatizerima u izbornom štabu u Novinarskom domu u Zagrebu.

On je dodao da je razlika u broju glasova izmedju Grabar Kitarović i njega u drugom krugu mala, ali da je demokratija da pobedi onaj ko je osvojio veći broj glasova.

U izbornom štabu su ga dočekali aplauzom i skandirajući "Ivo, Ivo".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.