Hrvatska dobija odštetu od nuklearke Krško

Izvor: RTS, 19.Jun.2009, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska dobija odštetu od nuklearke "Krško"

Na osnovu presude Međunarodnog suda za investicione sporove, za neisporučenu električnu energiju od slovenačke nuklearke "Krško", Hrvatska na putu da dobije finansijsku nadoknadu.

Hrvatska je na putu da uskoro dobije finansijsku nadoknadu, na osnovu presude Međunarodnog suda za investicione sporove, za neisporučenu električnu energiju od slovenačke nuklearke "Krško", piše "Večernji list".

Zagrebački dnevnik navodi, pozivajući se na informaciju koju je prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalna tv mreža, da je Hrvatska elektroprivreda (HEP) dobila spor protiv "Krškog" pred Međunarodnim sudom u Vašingtonu.

HEP je tužila "Krško" za neisporučenu električnu energiju u periodu od 1. juna 2002. do 19. aprila 2003. godine, tražeći materijalnu nadoknadu u vrednosti od 38 miliona evra.

Pravni predstavnici "Krškog" su tokom vođenja tog sudskog postupka nastojali da dokažu da se radi o međudržavnom a ne investicionom pravnom sporu kako je tvrdio zvanični Zagreb.

"Večernji list" upozorava da i pored pomenute odluke vašingtonskog suda, pozitivan ishod tog spora po Hrvatsku, kad je reč o materijalnoj naknadi štete, još nije završen.

Pariska podružnica Međunarodnog suda za investicione sporove trebalo bi, naime, krajem narednog meseca da odluči da li je Slovenija dužna da isplati Hrvatskoj, odnosno HEP - u, traženu odštetu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska dobija odštetu od nuklearke "Krško" ?

Izvor: S media, 19.Jun.2009

Hrvatska je na putu da uskoro dobije finansijsku nadoknadu, na osnovu presude Medjunarodnog suda za investicione sporove, za neisporučenu električnu energiju od slovenačke nuklearke "Krško", piše današnji "Večernji list". ..Zagrebački dnevnik navodi, pozivajući se na informaciju koju je prenela...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.