Hrvatska: Zaplenjen kilogram kokaina, uhapšeno osam ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2011, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Zaplenjen kilogram kokaina, uhapšeno osam ljudi

ZAGREB -

Zagrebačka policijska uprava saopštila je danas da je završena kriminalistička istraga nad osam hrvatskih državljana osumnjičenih za švercovanje i preprodaju kokaina.

Zaplenjen je kilogram kokaina i kilogram smeše koja se meša s kokainom radi dobijanja na masi.

Zaplenjena droga vredna je 300.000 kuna (oko 40.300 evra), dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i višestruko veći iznos, saopštio je na redovnoj konferenciji za medije predstavnik policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadužen za odnose s javnošću Zlatko Ancić.

Uz drogu je zaplenjen novčani iznos od 40.700 evra i 4.600 kuna (618 evra), za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Posle kriminalističke istrage, protiv osam lica podneta je krivična prijava zbog šverca i preprodaje droge, a protiv dva lica i krivična prijava zbog otmice. Sva lica su od ranije poznata policiji. Istraživanjem je utvrđeno da su 43-godišnji supružnici organizovali nabavku kokaina iz Holandije, za šta su angažovali petoricu hrvatskih državljana od kojih je svako imao svoju ulogu u krijumčarenju.

Isporuka je dogovarana tokom jula i avgusta a kako su među njima izbile nesuglasice zbog neisporuke dogovorene droge, 10. avgusta je na području Trogira otet 31-godišnjak, koji je takođe sudelovao u krijumčarenju. Od njega su dotadašnji saradnici zahtevali isplatu 100.000 evra kao protivrednost za izgubljenu dobit od krijumčarenja droge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.