Hrvatska: Uhapšen muškarac zbog pretnji premijeru Plenkoviću i članovima vlade

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 10:52

Hrvatska: Uhapšen muškarac zbog pretnji premijeru Plenkoviću i članovima vlade

U Zadru je uhapšen muškarac sa dvojnim hrvatskim i američkim državljanstvom, jer je u maju pretio smrću hrvatskom premijeru i članovima vlade.

Policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma su ga uhapsili i priveli na kriminalističko istraživanje, objavila je Uprava policije na svom sajtu, najavljujući detaljnije saopštenje po okončanju kriminalističke obrade, prenosi Hina.

Policija je 12. maja prijavila da je dobila dojavu od nepoznate osobe koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u svom saopštenju iznela pretnje premijeru i članovima hrvatske vlade.

S obzirom na ozbiljnost izrečenih pretnji, tada su na Markov trg u Zagrebu, gde se nalaze sedište Vlade i parlament, odmah upućene i raspoređene dodatne policijske snage.

Policija je od tada, uz pomoć međunarodnih partnera, sprovodila kriminalističko istraživanje koje je bilo znatno otežano, jer se osoba za koju su postojale indicije da bi mogao biti potencijalni izvršilac nalazila van Hrvatske, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.