Hrvatska: Tuže igumana zbog pretnji novinaru

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Tuže igumana zbog pretnji novinaru

Hrvatska policija podnela je krivičnu prijavu protiv pravoslavnog sveštenika, igumana manastira Krka Aleksandra Bogojevića zbog pretnji novinaru Željku Huljevu. Prijava je podneta Opštinskom državnom tužilaštvu u Kninu.

Policija je tokom istrage utvrdila da je osumnjičeni 35-godišnji iguman, 13. marta u popodnevnim satima u Kistanjama ozbiljno pretio 53-godišnjem novinaru zbog njegovog posla.

Željko Huljev ispričao je ranije novinarima da se s igumanom verbalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sukobio, kada je pokušao da dobije komentar o fotografiji koju je primio poštom, a na kojoj taj pravoslavni svestenik nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije, na čijem je čelu u Drugom svetskom ratu bio Momčilo Đujić.

Naime, pošto nije uspeo telefonom da čuje igumana, Huljev se uputio u manastir Krka.

Tamo ga nije našao, a na povratku iz manastira na strmim okukama presreo ga je automobil s kojim se umalo sudario. U njemu je, kako je ispričao Huljev, bio iguman Bogojević, koji ga je vređao, a zatim mu i pretio smrću pozvavši telefonom druge bogoslove da dođu kako bi novinara i automobil gurnuli u provaliju. Ipak, novinar je uspeo automobilom da napusti mesto incidenta, a događaj je posle nekoliko dana prijavio policiji.

Mediji pišu da šibenski novinar ima problema s igumanom Bogojevićem, od kada je objavio vest da je iguman, zajedno s još desetak osoba, u jednom ugostiteljskom objektu skinuo hrvatski grb.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.