Hrvatska: Slovenac prokrijumčario 39 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Slovenac prokrijumčario 39 migranata

Hrvatska policija uhapsila je danas Slovenca (26) koji je u Grljušićima kod Vrgorca u kombiju krijumčario 39 državljana Iraka i Irana.

Kako je prenela Hina, u kombiju je bilo žena i dece.

Policija je utvrdila da je Slovenac počinio krivično delo nezakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj.

Celi slučaj je otkriven jutros nakon što su službenici stanice granične policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posumnjali da se u kombiju slovenačkih registarskih oznaka, marke "reno" nalaze migranti.

Nakon što su policajci otvorili kombi, u njemu su zatekli natrpane migrante, među kojima su bile žene i maloletna deca.

Za krivično delo ilegalnog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.