Hrvatska: Skoro duplo

Izvor: B92, 24.Feb.2021, 12:42

Hrvatska: Skoro duplo

Zagreb -- U Hrvatskoj registrovano gotovo dva puta više novozaraženih koronavirusom u odnosu na prethodni dan.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak kaže da je u prva tri dana ove sedmice zabeležn porast broja novozaraženih za 30 odsto u odnosu na prva tri dana prethodne sedmice.

Prema podacima Nacionalnog štaba civilne zaštite u Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 688 novozaraženih, broj aktivnih slučajeva je danas 2.679, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 pacijenata preminulo.

Capak je na konferenciji za novinare rekao da je po incidenci Hrvatska i dalje bolja od Finske i Danske, dok je Češka najgora od svih držva EU.

Po smrtnosti je Hrvatska i dalje na 19. mestu među državama EU, rekao je Capak.

Prema njegovim rečima, od početka vakcinacije prijavljeno je gotovo 1.000 sumnji na nuspojave i dodao da studije pokazuju da je efikasnost vakcina već nakon prve doze dosta visoka.

"Preporučićemo stoga da se nakon vakcinacije AstraZenekom druga doza daje nakon 12 sedmica, Fajzerom nakon 42 dana ili šest sedmica", rekao je Capak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.