Hrvatska: Pojačan pritisak nezakonitih migracija

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Pojačan pritisak nezakonitih migracija

Hrvatska je i u prošloj godini bila izložena pojačanom pritisku nezakonitih migracija, koji je osim granice sa Srbijom, usmeren i na granicu s BiH.

To je rekao ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na današnjoj sednici Vlade, predstavljajući izvešstaj o sprovođenju Strategije integrisanog upravljanja granicom za 2018. godinu.

Ovakav pritisak zahtevao je potpuni angažman granične policije na područjima koja su bila najranjivija”, rekao je Božinović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je naveo da se zbog svega toga intenzivno sprovodi obuka policajaca i da je oko 2.800 ljudi prošlo različite vidove obuke na Policijskoj akademiji.

Dodao je da je policja nabavila 60 terenskih vozila, 65 ručnih termovizijskih uređaja, 100 prenosnih kamera kratkog dometa i druge opreme.

Božinović je naveo da su ulazna mesta na granici s BiH uređena u skladu sa preporukama šengenske evaluacije i sporazumom s BiH o pograničnom prometu i da su na ukupno 51 prelaznom mestu duž cele granice, u zavisnosti od lokacije i njenih terenskih specifičnosti, postavljene ručno-podizne rampe, stubovi sa lestvama za montažu nadzornih kamera MUP-a i betonske prepreke.

Trenutno su na 19 lokacija instalirane stacionarne kamere - 12 na granici sa Srbijom i sedam na granici s BiH, naveo je ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.