Hrvatska: Istraga protiv pet osoba, krijumčarili 106 stranaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2020, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Istraga protiv pet osoba, krijumčarili 106 stranaca

U Hrvatskoj je pokrenuta istraga protiv četvorice hrvatskih i jedne makedonske državljanke, koji su u okviru zločinačkog udruženja u 13 navrata iz Hrvatske u Sloveniju, pa potom u Italiju prokrijumčarili 106 stranaca i pritom zaradili najmanje 66.500 evra.

Kako prenosi Hina, istragu je protiv četvorice hrvatskih držžavljana, starih 38, 51, 25 i 42 godine, i 49-ogodišnje makedonske držžavljanke, pokrenula hrvatska kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kriminala (Uskok), na osnovu kaznene prijave zagrebačke policije.

Policija i Uskok sumnjaju da su od početka oktobra do kraja decembra 2019. godine, na području Zagreba i okoline, radi zarade, s "većim brojem nepoznatih osoba" dogovorili nedozvoljeno prevođenje većeg broja stranaca preko  granice iz Hrvatske u Sloveniju i dalje u Italiju.

Zagrebačka policija je saopštila da je krijumčarska četvrorka nakon kriminalističkog pregleda predata pritvorskom nadzorniku, dok se za jednim optuženim traga.

Kaznena prijava podneta je Uskoku koji je sudiji istrage ŽŽupanijskog suda u Zagrebu predložio određivanje zatvora protiv trojice optuženih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.