Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Čoveka držao u ropstvu 18 godina

Hrvatska policija danas je saopštila da je uhapsila 62-godišnjaka s riječkog područja zbog sumnje da je poslednjih 18 godina radno iskorišćavao vršnjaka, kome je oduzeo sve isprave i držao ga u neljudskim uslovima za život. Obojica su državljani Hrvatske.

"Koristeći njegovu tešku materijalno-finansijsku situaciju, obmanuo ga je, prevario i držao u zabludi da je zaposlenik njegovog, inače neaktivnog, trgovačkog društva. Za obavljene poslove nije mu plaćao nikakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novčanu naknadu niti mu je plaćao druge doprinose", objavila je policija na svom internet sajtu.

Protiv 62-godišnjeg hrvatskog državljanina podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine ljudima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.