Hrvati spremni da trajno prime 50 izbeglica

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati spremni da trajno prime 50 izbeglica

Zagreb -- Hrvatsku će za nešto više od mesec dana stići prve izbeglice koje bi trebalo u toj zemlji da budu trajno raspoređene, javila je RTL.

U prvoj rundi trebalo bi da pristigne 50 izbeglica.

Plan Vlade je da ih prvo smesti u hotel "Porin", a posle registracije izbeglice će dobiti stalni smeštaj u državnim stanovima ili stanovima na tržištu.

Ti stanovi bi trebalo da budu obezbeđeni u Zagrebu, Rijeci i Splitu, preneo je Index.hr.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službenici hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova uskoro putuju u Italiju i Grčku da razgovaraju s izbeglicama koje bi možda htele da dođu u Hrvatsku.

Hrvatska je obećala da primiti više od 1.700 izbeglica do kraja 2017. godine.

Iz MUP-a poručuju da žele integraciju izbeglica, da ne bi došlo do getoizacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska se priprema za prijem prve grupe izbeglica

Izvor: Blic, 22.Maj.2016

U Hrvatsku će za nešto više od mesec dana stići prve izbeglice koje bi trebalo u toj zemlji da budu trajno raspoređene, javila je RTL Danas...U prvoj rundi trebalo bi da pristigne 50 izbeglica...Plan Vlade je da ih prvo smesti u hotel "Porin", a posle registracije izbeglice će dobiti stalni smeštaj...

Nastavak na Blic...

U Hrvatsku stiže prvih 50 izbeglica

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2016

U Hrvatsku će za nešto više od mesec dana stići prve izbeglice koje bi trebalo da budu smeštene u ovoj zemlji, javili su hrvatski mediji...U prvoj rundi trebalo bi da stigne 50 izbeglih lica, a Vlada planira da ih prvo smesti u hotel "Porin"...Oni će, nakon što budu registrovani, dobiti stalni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.