Hrvati šokirani jer novi premijer ne zna hrvatski: Da li je to zaista toliko važno ako je stručan?

Izvor: B92, 25.Dec.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati šokirani jer novi premijer ne zna hrvatski: Da li je to zaista toliko važno ako je stručan?

Hrvati su posle dugih pregovora konačno dobili novog premijera! Njegovo ime je Tihomir Orešković. Nemate pojma ko je to? Ne brinite! Nemaju ni Hrvati.

Ni većina zastupnika hrvatskog sabora koji su glasali za njega kao mandatara ga još nisu upoznali. A osim što je njegova ličnost obavijena velom misterije, javnost je zaintrigirao i specifičnom interperetacijom hrvatskog jezika!

Uprkos utisku koji na prvo slušanje ostavlja, Orešković je rođeni Hrvat. Ali život >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kanadi tokom studija i na početku karijere, uzeo je danak.

Posle ovog obraćanja hrvatska javnost je ostala šokirana. Kako to da premijer ne zna svoj maternji jezik?

“Ako želite birati između stručnosti i poznavanja jezika, ja ću radije izabrati čovjeka koji je stručan i govori engleski bolje nego hrvatski, pa će s vremenom naučit' hrvatski”, kaže Krešimir Macan, politički analitičar.

Ipak, mi za razliku od Hrvata na ovu temu imamo debelo iskustvo. Pogledajte više u prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.