Hrvati prizemljili Er Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2014, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati prizemljili Er Srbiju

Političke tenzije Beograda i Zagreba prelivaju se i na ekonomiju, a prva žrtva mogla bi da bude Er Srbija koja je naišla na rampu hrvatskih vlasti uoči otvaranja redovnih letova za Zagreb 12. decembra.

Naime, Er Srbija je u okviru regionalne strategije najavila obnavljanje letova Beograd-Zagreb s ciljem da iz hrvatske prestonice privuče i tranzitne putnike koji bi onda preko Beograda leteli za destinacije koje ne pokriva Kroacija erlajnz.

Ali, onda je iz Zagreba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << usledio hladni tuš i Hrvatska se pozvala na odredbe Sporazuma o otvorenom nebu kako bi uskratila mogućnost putnicima da kupuju karte za vezane letove iz Zagreba preko Beograda za treće zemlje. Er Srbija je verovala da će dobiti sve dozvole i počela je da se reklamira u Hrvatskoj sa širokom paletom destinacija, tačnije njih 13.

Hrvatsko Ministarstvo saobraćaja je donela odluku prema kojoj će Er Srbija moći da obavlja letove između Zagreba i gradova u Srbiji, ali putnicima iz Zagreba neće moći da prodaje karte za letove preko Srbije za druga odredišta niti će putnici iz Zagreba u Beogradu smeti da u transfer zoni čekaju svoj sledeći let. To znači da bi morali da se iskrcaju, preuzmu prtljag i ponovo čekiraju, što zapravo obesmišljava transfer.

Hrvatska tvrdi da Srbija nije ispunila odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala s EU kao pridružena stranka. Iz Er Srbije se ne oglašavaju, ali "Vesti" saznaju da direktor Dane Kondić vodi pregovore u Zagrebu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.