Hrvati podržavaju proteste?

Izvor: RTS, 06.Mar.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati podržavaju proteste?

Prema istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u Dnevniku HRT-a, 70 odsto građana Hrvatske podržava antivladine proteste, a čak trećina će im se pridružiti. U Zagrebu u toku protesti, demonstranti krenuli u šetnju gradom. Idućih dana okupljanja se nastavljaju širom Hrvatske.

Čak 70 odsto građana Hrvatske podržava proteste širom zemlje, a trećina namerava da im se pridrurži, rezultati su istraživanja agencije Hendal i Hrvatske radiotelevizije, objavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u današnjem podnevnom Dnevniku.

Prema anketi, 21 odsto građana je protiv antivladinih protest, devet odsto nema stav, a čak 61 odsto ispitanih smatra da Vlada treba što pre da odredi datum raspisivanja prevremenih izbora.

Na Cvetnom trgu u Zagreb u 16 časova, zakazano preko Fejsbuka, počelo je okupljanje antivladinih demonstranata, koji su, potom, krenuli u šetnju gradom.

Prethodno okupljanje, održano u petak, na kojem je učestvovalo 10.000 ljudi, bio je do sada najmasovnije i prošlo je bez većih incidenata.

Protesti su za naredne dane zakazani u više mesta u Hrvatskoj. Od ponedeljka do srede antivladini protesti biće održani u Puli, Čakovcu, Bjelovaru, Rijeci, Vinkovcima, Karlovcu i Puli, a novi u Zagrebu je zakazan već za utorak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraživanje: 70% građana podupire prosvjede

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Mar.2011

ZAGREB - Oko 70% građana podržava prosvjede širom zemlje, a trećina od njih im se namjerava i pridružiti. Rezultat je to istraživanja javnosti na reprezentativnom nacionalnom uzorku od 600 ispitanika agencije Hendal i HTV-a objavljenog u današnjem podnevnom Dnevniku.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.