Hrtkovci odblokirani, priveden napadač na Žujovića

Izvor: B92, 06.Maj.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrtkovci odblokirani, priveden napadač na Žujovića

Pripadnici MUP identifikovali su i priveli muškarca (40) za koga se sumnja da je u Jarku udario predstavnika LDP Đorđa Žujovića.

Kako se navodi u saopštenju, policija ga je privela nadležnom sudiji za prekršaje u Sremskoj Mitrovici zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, odnosno vršenja nasilja nad predstavnikom LDP.

Da podsetimo, nedaleko od sela Hrtkovci, u Jarku, održan je skup radikala, iako je MUP zabranio okupljanje zbog mogućeg ugrožavanja bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građana.

Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj napustio selo Jarak, dogodio se incident kada je grupa pristalica radikala uz psovke i viku napala pristalice LDP.

Žujović je dobio nekoliko udaraca u glavu, kada je grupa pristalica radikala uz psovke i viku napala pristalice LDP.

Žujović je potom za B92 rekao da ne strahuje za svoju bezbednost jer su “to kukavice”.

On je naveo da je grupa od oko 150 pristalica radikala nasrnula na njih desetak, da ih je policija razdvojila i ispratila.

Na pitanje da li je zabrinut za svoju bezbednost kaže:

“Nisam zabrinut za bezbednost, to su kukavice i pokazali su se kao kukavice”.

Sukob se potom preneo na društvene mreže. Sin Vojislava Šešelja Nikola Šešelj uputio je pretnje Žujovića na Fejsbuku, a objava je ubrzo obrisana.

On je na kao svoju profilnu fotografiju postavio sliku Žujovića uz poruku da će mu “glavu skratiti“, ali je ta objava ubrzo uklonjena.

“Ja ću ti glavu skratiti pa makar mi to bilo poslednje u životu“, napisao je on.

Iz LDP za B92.net poručuju da su ovo direktne pretnje smrtću.

“Ovo su direktne pretnje smrću i sve pretnje treba da se shvate ozbiljno. Država treba da preduzme sve neophodne mere“, navodi LDP.

Podsećamo, Hrtkovci su bili blokirani, a ta blokada je završena u popodnevnim satima.

MUP je u saopštenju naveo da je normalizovan saobraćaj na putu od sela Jarak do mosta preko reke Save kod Šapca, zatim na lokalnom putu od Hrtkovaca do Nikinaca i na deonici od Rume do autoputa.

Skup radikala u Jarku održan je oko 11 sati, a njihov lider Vojislav Šešelj poručio je da su danas provocirali vlast, ne Hrvate i da nije bilo potrebe za angažovanjem policije.

Niko u Hrtkovcima, ni ljudi, ni imovina nisu bili ugroženi, a radikali su prosto hteli da održe "radikalski đurđevdanski uranak", rekao je Šešelj brojnim srpskim i hrvatskim novinarima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.