Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrskavi krompir s povrćem

Potrebni sastojci za 4 osobe:

8 krompira srednje veličine

2 veće paprike

2 srednje mrkve

4 Zdenka sira

1 kašika vegete

1/2 kašikice mljevene crvene paprike

1 mala kašika soli

1/2 male kašike mljevenog crnog bibera

1/2 kašike sušenog peršuna i bosiljka

1 mali luk

3 režnja bijelog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika krušnih mrvica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Način pripreme:

Krompir oguliti i isjeckati na kockice (ali ne premale), dodati sol, biber, crvenu papriku, peršun i bosiljak, vegetu i 1 kašiku maslinovog ulja. Sve dobro izmiješati i dodati krušne mrvice i opet izmiješati.

Očistiti povrće ( paprika, mrkva, luk, bijeli luk) na tanje komadiće, staviti ih u zdjelu sa krompirom i sve dobro promiješati. Isjeckati zdenka sir na kockice i staviti sa strane.

Na pleh  staviti papir za pečenje i prvo poslagati krompir, ali da ne budu preblizu, nego da budu rašireni te između njih staviti povrće. Preko svega staviti zdenka sir i preliti s jednom kašikom maslinovog ulja.  Peći 35 min na 170 stepeni.

Po želji se može pred kraj pečenja dodati i malo naribanog tvrdog sira.

(Coolinarka)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.