Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2017, 13:16 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Hrskava piletina sa roštilja
Sastojci za 4 osobe:
- 4 pileća batka sa karabatkom
- marinada sa belim lukom (ulje i beli luk)
- 1 paradajz
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 100 g bukovača ili šampinjona
- so
- crni biber
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite batke i karabatke, te ih pripremite za pečenje. Piletinu prelijte marinadom i ostavite neka stoji najmanje 30 minuta. Na roštilju prvo ispecite >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << paradajz narezan na kriške, a zatim tikvice, papriku i pečurke. Povrće posolite, pobiberite i začinite maslinovim uljem. Piletinu iz marinade stavite na roštilj i pecite do rumene boje. Pečenu piletinu poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja i pomfritom.
(Telegraf.rs)
Punjena paprika sa ćuretinom, ječmom i kukuruzom
Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2017
Sastojci:..- 1 mali kečap..- 450 g mlevene ćuretine..- 100 g kuvanog ječma..- 150 g kukuruza šećerca..- 3 veće sveže crvene paprike..- 50 g rendanog sira gauda..- 2 kašike ulja..- so, biber, bosiljak..Priprema:..Mlevenom mesu dodajte kuvani ječam, oceđeni kukuruz šećerac i pripremljeni...